۰۸/آذر/۱۴۰۳
️ امسال وزارت بازرگانی به دولت سیزدهم اضافه میشود
تعدادی از نمایندگان مجلس به دنبال این بودند که با استفاده از ماده 193 قانون آییننامه داخلی مجلس، لایحه تشکیل وزارت بازرگانی را یکسال مسکوت بگذارند اما کنار گذاشتن لایحهای که دولت به مجلس ارائه کرده، منوط به موافقت رئیسجمهور است. بر اساس آنچه که معاون پارلمانی رئیسجمهور عنوان کرده، رئیسجمهور مخالف مسکوت گذاشتن این لایحه است. دغدغه رئیسجمهور این است که تنظیم بازار و بازرگانی به صورت مستقیم پاسخگوی مشخصی داشته باشد و وزارت بازرگانی به صورت تخصصی این امور را تمشیت کند.
کارشناسان و فعالان اقتصادی، میگویند که مجلس دو فوریت بررسی لایحه ایجاد وزارت بازرگانی را در صحن علنی مجلس تصویب کرد، اما این لایحه به صورت لاکپشتی در کمیسیون تخصصی، بررسی میشود. اگر نمایندگان مجلس میخواهند مشکلات بازار حل شود، باید بررسی این لایحه را با فوریت بیشتری بررسی کنند. آنها یادآور شدند که نمایندگان مجلس زمانی که قیمت کالاها افزایش پیدا میکند و یا کالایی کمیاب میشود، وزیر صمت را مقصر میدانند و از وقتی که دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی ادغام شده است، بارها وزرا استیضاح شدند که آخرین آن هم سیدرضا فاطمی امین، وزیر سابق صمت بود.
روز گذشته نیز علیرضا شاهپری، رئیس امور ساختارهای سازمانی سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه انتظاراتی که از وزارتخانه جدید میرود مانند وزارت بازرگانی سابق نیست و دولت دنبال این است که وزارت بازرگانی نوینی با رویکردهای جدیدی شکل بگیرد، گفت: وزارت بازرگانی وظایفش در حوزه تأمین و ذخیرهسازی در حوزه ترانزیت و حمل و نقل در حوزه تنظیم بازار و غیره تعریف شده و این انتظاری است که دولت از این وزارتخانه دارد.
شاهپری با اشاره به اینکه مخالفان تشکیل وزارت بازرگانی معتقدند که این کار به تولید ضربه میزند، تصریح کرد: عملاً در چرخه تولید و تجارت اگر نتوانیم مسأله صادرات را مدیریت کرده و انجام دهیم، قطعاً تولیدکننده هم متضرر میشود یا اگر مواد اولیهای را نتوانیم برای صنعتی به درستی و در زمان مشخص و با کمترین هزینه وارد و تأمین کنیم، قطعاً تولیدکننده متضرر میشود.
جزئیات:
#روزنامه ایران