۰۸/آذر/۱۴۰۳
️ مأموریت آواربرداری از ۸ سال ویرانی
8 سال ناکارآمدی و خستگی یک دولت، پیامدهای ماندگاری در حوزههای مختلف، اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به دنبال داشت؛ این مواجهه، نه صرفاً نظر بر زمان تشکیل دولت و آگاهی یافتن از وضعیت جاری کشور و دستگاههای اجرایی، بلکه حتی در دوران انتخابات نیز پیامدهای نتایج 8 سال گذشته خود را نشان داده بود. پیامدی که مهمترین بروز آن، کاستن از میزان رغبت ایرانیان برای حضور در پای صندوقهای رأی به نسبت دوره قبلی انتخابات بود.
دهه 90 خورشیدی به عنوان دهه از دست رفته شناخته میشود و این امر، ناشی از وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی، همچون نرخ تورم یا نرخ رشد است. به عبارت دیگر، این شاخصهای کلان اقتصادی نشان میدهد که کشور در فرصت 10 سالهای که در اختیار داشت، نه تنها هیچ پیشرفتی نکرده است، بلکه در حوزههایی پسرفت نیز داشته است. بنابراین میتوان دهه از دست رفته را کارنامه دولتی دانست که خود را اعتدالی توصیف میکرد.
با توجه به چنین زمینهای بود که بدرستی، آواربرداری به عنوان مهمترین دستورکار دولت سیزدهم، دستکم در ماههای نخست فعالیت مطرح شد. آواربرداری، به صورت ویژه در سه حوزه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، اولویت بیشتری داشت. در حوزه اجتماعی، بازآفرینی اعتماد از دست رفته مردم مهمترین مأموریت دولت سیزدهم بود. نخستین تغییر، با حضور رئیس جمهور در میدان رقم خورد. تا پیش از انتخاب آیتالله رئیسی، مردم با رئیس دولتی مواجه بودند که از فاصله با مسائل برخورد کرده و حتی برای وزرای عضو کابینه خود وقت نداشت و برای هیأت دولت هم قابل دسترسی نبود.
هرچند امروز حامیان دولت سابق، وضعیت سخت کشور در سالها و ماههای منتهی به انتخابات 1400 را تحریف یا کتمان میکنند، اما دستکم نمیتوانند رویگردانی مردم از این جریان سیاسی را نادیده بگیرند. دولت سیزدهم برای جبران این کاستیها و عقب ماندگیها تشکیل شد. هرچند کار آواربرداری از 8 سال، در یک یا دو سال میسر نیست، اما آنچه مردم در مییابند، عزم دولت سیزدهم برای کار و تلاش بیوقفه است، کار و تلاشی که از فردای انتخابات و حتی پیش از تشکیل کابینه سیزدهم آغاز شد و آیتالله رئیسی، خود آغازگر این تلاش بود. این همان چشمانداز نویدبخشی است که ایرانیان با رأی خود در اردیبهشت 1400 آفریدند.
جزئیات:
#روزنامه ایران