۰۸/آذر/۱۴۰۳
آنچه برای «ژنرال های نفتی» آرزوی محال بود!
بانک مرکزی گزارش کرده که میزان درآمد کشور از محل صادرات نفت و گاز در سال گذشته به بیش از ۵۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار رسیده که این میزان نسبت به دوره قبلی یعنی سال ۱۴۰۰، بیش از ۴۳ درصد افزایش را تجربه کرده است.افزایش بیش از 40 درصدی درآمدهای نفتی ایران را میتوان در رابطهای مستقیم با افزایش فروش نفت، تسویه بدهیهای گازی و توسعه ساخت پالایشگاه و پتروپالایشگاهها در آبهای فراسرزمینی دانست.
رئیس دولت قبل مدعی بود «اگر برجام نبود، نمیتوانستیم حتی یک بشکه نفت بفروشیم»؛ اما آمارهای منتشرشده درباره میزان افزایش صادرات نفت خام ایران نادرست بودن این ادعا را ثابت کرد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، استفاده از راهکارهای مختلف برای افزایش فروش و صادرات نفت با وجود تحریمها در مرکز توجه قرار گرفت تا آنجا که به گواهی آمارهای اقتصادی، شرایط صادرات نفت بهبود یافت.
براساس گزارش ماه سپتامبر اوپک، پس از عربستان با تولید روزانه ۸ میلیون و ۹۶۷ هزار بشکه و عراق با تولید روزانه ۴ میلیون و ۲۷۷ هزار بشکه، ایران با تولید روزانه ۳ میلیون بشکه در جایگاه سومین تولیدکننده این سازمان قرار گرفته است. به گفته تحلیلگران، صادرات بالاتر، نتیجه موفقیت ایران در دورزدن تحریمهای امریکا بوده است.واقعیت این است که موفقیت ایران در فروش و صادرات نفت آنچنان چشـمگیر بوده که رئیسجمهور امریکا را وادار به واکنش کــرده است.
جزئیات:
#روزنامه ایران